Őszi hangulat, avagy elég a tökből…

07nov08

Kétségtelen, hogy ősszel a lehulló levelek préselt változatai és a különböző szinekben pompázó tökök lepik el asztalainkat és lakásainkat.

Mit tegyünk, ha unjuk már a megszokott sémákat?

Ősszel érdemes járni egyet a közeli erdőkben, de a szombati piacon is találkozhatunk termésekkel teli ágacskákat, örökzöldeket kínáló nénikkel. Teljessé tehetjük őszi asztalunk dekorációját néhány a pincében, padláson lapuló régi kerámiakorsóval.

addig jár a korsó

Könnyű a dolgunk abban az esetben, ha őszi dekorációnkra már a nyár végén gondoltunk, a szárított búza felidézheti a nyár melegségét.

búza

Új értelmet nyerhet a potpourri, ha kisebb labdácskákat formálunk belőle. Virágboltokban kapható oázis, vagy akár egy hungarocell gömb szolgálhat a labda alapjául. Erre kerülnek ragasztással a  potpourri levelek. Amennyiben potpourriink nem illatoznak már, érdemes felfrissíteni őket pár csepp illóolajjal.

potpourri

A tobozok önmagukban is megállják a helyüket. Több tobozból akár fa-formát is kialakíthatunk. Őszi kirándulásunkon talált nagyobb méretű toboz egy mutatós kaspóval kombinálva kellemes hangulatot biztosít.

koboz toboz

termő toboz

Amennyiben a potpourris akciónkból maradt egy pár hungarocell gömb és van otthon pár őszies hangulatú, meleg színekben pompázó textilmaradékunk illetve vastagabb szalagaink, gyapjúgombolyag hatású asztali díszeket kreálhatunk.

gyapjú

Reklámok


No Responses Yet to “Őszi hangulat, avagy elég a tökből…”

  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: